Kingforce Sports Ltd.

Welke mastdiameter moet ik kiezen?

Tijd vrijgeven: 2022-12-15 18:07:14  Hits: 11
De keuze tussen een dikke (SDM) of magere (RDM) masten blijft een grote bron van debat in de windsurfgemeenschap. Mastdiameter beïnvloedt veel meer dan alleen compatibiliteit van uw apparatuur! De verandering in dit kernelement van je tuig beïnvloedt zwaar de behandeling en kenmerkend voor je zeilen. Daarom kan het kiezen van de juiste een verschil maken tussen een betere of slechtere windsurfervaring. Maar hoe weet u welke mastdiameter u moet kiezen? windvlagen)

curves meer onder downhaul, verlagen centrum van inspanning


much duurzamer dan sdm

cons

lower low

end vermogen vanwege platter zeilprofiel overdracht van kracht

slightly zwaarder dan SDM, vooral in grotere maten (

6.0m²)


sdm

pros-

stiffer en meer gevoelig dan rdm

better geschikt voor vroege planning in lage winden

>stiffer, biedt meer ondersteuning voor grotere zeilen

lighter dan RDM, vooral met grote zeilen (6.0m²)
Generaal gedacht om beter te werken met beter Camber Rotators

cons

a veel minder vergevingsgezind dan RDM, moeilijker te beheersen

a veel minder duurzaam (minder impact en buigweerstand)

can lijdt aan warmteschade bij gebruik bij gebruik bij gebruik bij gebruik bij gebruik bij gebruik bij gebruik bij gebruik bij gebruik bij gebruik bij gebruik bij gebruik bij gebruik bij gebruik bij gebruik bij gebruik bij gebruik bij gebruik bij gebruik bij gebruik bij gebruik bij gebruik bij het gebruik van bij gebruik met gebruik Cambers (zeldzaam)

>

conclusie: welke mastdiameter om te kiezen?


anyone van een beginnernaar een freestyle cham Pion kan profiteren van het gebruik van een zeil dat lichter en beter in de hand aanvoelt. Dat is de reden waarom we bij Poole Windsurfing uitsluitend

rdm -masten gebruiken op al onze zeilen.

De lichtheid van het zeil maakt het veel gemakkelijker om intuïtief de beste positionering en controle te leren. Over het algemeen, als je zeilen kleiner dan 6,0 m² gebruikt en jeniet van racen houdt, is RDM de beste keuze.

as voor SDM, het heeft zekernog steeds een plek op de markt. Ze zijn echter zeker gedaald van de dominante standaard voor meer eennichemarkt. Net als het stoelharnas, wordt SDMnu grotendeels gevonden op grote, gebamelijke rigs. Geoptimaliseerd voor maximale prestaties, ze zijn een stuk lastiger en minder handig om te hanteren. Vandaar de aanbeveling:

don geen SDM -masten kopen, tenzij je echt weet dat je zenodig hebt.


voorgaand: Wat is het verschil tussen zeilbo...

volgende: Nieuwe president van Internationa...