Kingforce Sports Ltd.

Windsurfen met laarzen of blote voeten?

Tijd vrijgeven: 2022-08-19 14:23:22  Hits: 14

Windsurfen met laarzen of blote voeten? Voor de helft van de windsurfgemeenschap is er geen dilemma-Of je surft op blote voeten in alle maanden behalve in de winter, of je surft altijd in je laarzen. Andere windsurfers hebben dilemma's of het water al warm genoeg is, of de rotsen op het strand en in de zee je voeten niet zullen snijden, en of er enig verschil is in hoe je het board voelt zonder laarzen of met hen. Windsurfen met of zonder laarzen heeft zijn voor- en nadelen.


1. Temperatuur

Water- en luchttemperatuur zijn die zeer belangrijke factoren die bepalen of schoeisel verplicht is of niet. Deze factor is vooral belangrijk in de koudere maanden van het jaar (december, januari, februari), wanneer we echt kunnen' Stel je voor surfen zonder 5 of 6 mm laarzen. Naarmate de temperaturen stijgen, de behoefte aan schoeisel drop s. Voor de meesten is het water warm genoeg in mei om je laarzen uit te trekken en ze tegen oktober of november in je garderobe op te bergen. Degenen onder jullie die iets gevoeligere voeten hebben, zullen dat ongeveer een maand later doen.


2. Toegang tot het water waare we surfen

Toegang tot het strand, het strand zelf en de zeebodem in ondiep water zijn de factoren die het hele jaar door bepalen of we behoefte hebben aan laarzen of niet. Als de toegang tot het water is via een prachtig kiezelstrand dat zich ook uitstrekt tot de zeebodem, is er echt geen behoefte aan laarzen in termen van voetblessures. Scherpe rotsen, zee-egels, enz. zijn obstakels wanneere Wij raden u aan om uw laarzen aan te trekken om ervoor te zorgen dat uw dag niet te snel eindigt en dat u niet een paar dagen uit de buurt van het water hoeft te blijven om de verwondingen te genezen.


3. Mogelijkheid van voetletsel op het bord

Vooral als we windsurfen in sterke wind en golven, neemt de kans op onverwachte verwondingen toe. Als we blootsvoets windsurfen, gebeurt het al snel dat we op het board glijden, de rand van de vin raken en snel de huid van onze voeten snijden. Deze blessure kan nogal ongemakkelijk en pijnlijk zijn. In de golven bij het waterstart kunnen we ook de mastbase raken wanneere We kunnen onszelf snijden. De voetbanden op het bord zijn het volgende deel, wat blessures kan veroorzaken aan de tenen, als we de voet onhandig in de voetbanden duwen. Deze verwondingen kunnen niet gebeuren (of er is veel minder kans om te gebeuren) als we dragen laarzen.


4. Feedback van het bestuur

Hoe dikker de laars is, hoe minder we het bord onder ons voelen en hoe moeilijker het is om te herkennen wat het ons vertelt. Zonder laarzen kunnen we reageren op het bestuur' De feedback zachter, nauwkeuriger en sneller tijdens het rijden. Degenen onder jullie die gewend zijn om blote voeten te windsurfen zullen het moeilijk vinden om je laarzen aan te trekken. Terwijl degenen onder u die gewend zijn aan laarzen zullen zich aanvankelijk ongebruikelijk voelen zonder hen.

 

5. Grip op het bord zelf

Natte windsurfplank kan vrij glad gebied zijn (vooral als anti--de slip grip is al versleten). Bij neopreen laarzen heb je wat rubber aan je voeten zodat het harder uitglijden is. Natuurlijk kun je ook wennen aan windsurfen met een gebrek aan grip, wat je uiteindelijk helemaal niet zult missen.

 

6. Gezondheid van de huid op de voeten

Gezondheid is een van de belangrijkste dingen in ons leven. Net zoals laarzen ons op een of andere manier beschermen (tegen kou en letsel), aan de andere kant, ze schaden ons. Dit gebeurt vooral in de zomer als het warm is en we veel tijd in het water zitten. Het gebeurt vaak dat we onze windsurflaarzen niet de hele dag uitdoen, liefst de hele vakantie. Na een paar dagen kunnen we huidproblemen ervaren, die voornamelijk voortvloeien uit het feit dat de voeten constant zitten."gesloten"In vochtig neopreen en niet uitdrogen. Als we laarzen gebruiken, is het daarom natuurlijk raadzaam om ze uit te trekken tijdens een iets langere pauze en ze vervolgens weer aan te trekken vlak voordat we terug naar het water gaan.


DOOR HERKOPERING

voorgaand: Top 10 windsurfhelden

volgende: Formule Windsurfen